» » Як стати гарним весільним фотографом


Як стати гарним весільним фотографом

Весільний фотограф – це дуже відповідальна професія, що вимагає великого професіоналізму, праці й терпіння. Здавалося б, багато треба: прийти на весілля, пофотографувати нареченого з нареченою в різних позах і у визначних пам'яток, але всі ці фото - одного дня. При звичайній фотосесії, якщо фото вийшли невдалими, можна прийти на місце зйомки ще раз, але з весіллям такий номер не пройде. Не попросите ж ви молодих одружуватися ще раз. Крім цього весілля у багатьох буває лише раз і всі хочуть, щоб ця подія була ідеально, і іноді потрібно дуже постаратися, щоб догодити примхливим клієнтам, адже другої спроби не буде.
Якщо ви впевнені, що маєте достатньо досвіду і залізного терпіння, щоб займатися настільки складною справою, то ось вам на замітку кілька речей, які повинен знати кожен весільний фотограф.
Як стати гарним весільним фотографом
1. Подружіться з цифровим фотоапаратом.
Багато людей, не дивлячись на всі досягнення цифрової техніки, до цих пір віддають перевагу плівковим фотоапаратам. Вони вважають, що плівкові фото більш живі і натуральніше цифрових. Крім того, вдала плівкова фотографія безсумнівно змушує пишатися свого творця, адже на її створення йде в два рази більше часу і коштів, ніж на цифрову. Але якщо ви дійсно вирішили зайнятися весільною фотозйомкою, про плівку вам доведеться забути. Як вже говорилося вище, весілля - це одноразова подія. Навіть у професіоналів бувають помилки, а на весіллі вони неприпустимі. Адже якщо через погане освітлення або інші неконтрольовані умови не вийде жодна фотографія з нареченою, або, того гірше, випадково засвітиться плівка з усіма фото, клієнти будуть більш ніж незадоволені, і про вашу вдалу кар'єру можна забути. Тому краще довіритися більш надійному та зручному обладнанню. Цифровий фотоапарат не тільки дозволяє побачити зразковий готовий варіант, але і дає можливість подальшого редагування фото і додавання різних цікавих ефектів. (Фото: kimpierro)

Як стати гарним весільним фотографом
2. У найдрібніших деталях вивчіть весільне фотомистецтво.
Дізнайтеся якомога більше про справу, якою збираєтеся займатися. Чим більше ви знаєте, тим ширше ви зможете розкрити свої можливості при зйомці. А це хороші відгуки про вас від ваших клієнтів і багато додаткових замовлень, що вам тільки на руку. Погортайте різноманітні весільні журнали, почитайте статті на цю тему, пройдіться по салонах, які займаються весільної фотозйомкою, прикинувшись клієнтом, і подивіться роботи тамтешніх майстрів, одним словом вбирайте будь-яку корисну інформацію. (Фото: AFP / Getty Images)

Як стати гарним весільним фотографом
3. Чіткий план.
Перед фотозйомкою сядьте і добре обдумайте план фотосесії. Чіткий план допоможе не тільки швидко орієнтуватися в процесі, але й не забути деякі речі. Ви можете самі придумати сценарій фото, обговоривши його з клієнтами або ж дотримуватися тільки бажань замовників, в будь-якому разі, добре продуманий план значно полегшить вашу роботу. (Фото: gopal1305)

Як стати гарним весільним фотографом
4. Більше практики.
Якщо ви починаючий фотограф і вважаєте, що у вас ще мало досвіду, то вам варто спочатку попрацювати безкоштовно. Пропонуйте свої послуги не тільки на весілля, а й на інші святкові заходи. Так ви не тільки наберетеся досвіду, а й прорекламіруете себе. Пізніше, коли наберетеся досвіду і сміливості, можете попросити знайомого фотографа запропонувати ваші послуги клієнтам, з якими він не справляється.
Слідуючи цим не складним радам, ви легко зможете розвинути свої навички до високого професіоналізму і робити хороші якісні знімки, які сподобаються вам і збережуть прекрасні весільні моменти ваших клієнтів. (Фото: connor395)

Увага! Заборонено повне або часткове копіювання матеріалів без згоди їх авторів.
Джерело статті: Фотоблог CryaZone.com
6 января 2012
Рейтинг:
  
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

  • О журнале
  • Правообладателям
  • Контакты
  • Новые публикации
Сайт для женщин, мода и красота, здоровье и психология отношений. Все о детях.