» » Острів Трістан-да-Кунья


Острів Трістан-да-Кунья

Цей маленький острів називається Трістан-да-Кунья. Цікавий він тим, що є одним з найбільш віддалених населених островів Землі. Населяють його трохи більше 300 осіб, а найближчий континент знаходиться від нього на відстані 2700 кілометрів.
Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья
Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья
Трістан-да-Кунья - це не просто острів, а цілий архіпелаг зі столицею носить романтичну назву - «Единбург семи морів». Він входить до складу заморської території «Острів Святої Олени». Цей острівець знаходиться в самому центрі Атлантичного океану.
Першим помітив архіпелаг португальський мореплавець Тріcтан да Кунья в 1506-му році і назвав його на свою честь. Однак люди вперше ступили на острів тільки через 200 років.

Першим жителем острова був американець на ім'я Джонатан Ламберт. Оселившись в 1801-му році, він помер через 2 роки.

Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья
На головному острові архіпелагу знаходиться вулкан «Пік королеви Марії». Його висота 2055 метрів - це найвища точка острова. Лютий характер цього вулкана не раз змушував місцевих жителів залишати острів. Дивно, що, незважаючи на теплий клімат острова, тут не живуть рептилії, метелики і навіть ссавці. Зате тут відмінно себе почуває трістанскій півник - найменший птах у світі, який не літає.
Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья
До речі, ось і він, ховається в кущах. Саме на цьому архіпелазі побували герої роману Жюля Верна "Діти капітана Гранта». Головний острів архіпелагу утворився більше мільйона років тому. Найближчі материки і населені території до нього - Африка, Південна Америка і острів Святої Олени. Від них його відокремлює від 2-х до 3-х тисяч км.

Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья
Місцевих жителів острова всього 300 чоловік. Головне заняття на острові - риболовля. Це основний дохід і джерело їжі. Також продукти харчування на острів привозять судна, що проходять повз.
Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья
Ось єдине місто острова. Крім риболовлі тут також активно займаються тваринництвом.
Острів Трістан-да-Кунья Острів Трістан-да-Кунья
Незважаючи на значну віддаленість острова, його жителі досить культурні і розвинені. А ще тут завжди можна помилуватися красивими пейзажами.
27 марта 2012
Рейтинг:
  
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

  • О журнале
  • Правообладателям
  • Контакты
  • Новые публикации
Сайт для женщин, мода и красота, здоровье и психология отношений. Все о детях.