» » Цікаві наукові факти про запахи


Цікаві наукові факти про запахи

Як ми всі знаємо у нас є п'ять основних почуттів для життя, і нюх одне з них. Нас весь час оточує велика кількість запахів, які дають нам інформацію про різні предмети і речовини. Нещодавно вчені встановили, що деякі види запахів здатні допомогти нам виглядати молодше, підвищити ефективність в роботі і навіть схуднути!
Цікаві наукові факти про запахи
Якщо ви не поспішаєте швидко постаріти, тоді вам слід утриматися від запаху озону. Незважаючи на те, що цей газ дуже важливий для нашої планети, він значно прискорює всі процеси в нашому організмі. Найбільше озон виділяють копіювальні апарати. Якщо ви постоїте над одним з них всього півхвилинки - це буде рівнозначно тому, що ви прожили в тропічних лісах 81 рік.

Цікаві наукові факти про запахи
А ось апельсиновий запах навпаки, може бути дуже корисним і приємним. Відчуття від нього такі, ніби ви взяли спиртне «на груди». Він чудово зігріває і створює відчуття блаженства.

Цікаві наукові факти про запахи
Вчені з'ясували, що люди, які люблять запах лаванди, частіше за інших впадають в депресію і апатію.

Цікаві наукові факти про запахи
Якщо ви хочете швидко підкорити дівчину, то вам варто подарувати їй шоколад. Він порушить у вашої коханої ендорфіни - гормони пристрасті, які розслаблять її та посилять в ній сексуальне бажання. Також вони можуть добре усувати біль і викликати почуття радості.

Цікаві наукові факти про запахи
Перед тим, як робити важливу роботу обов'язково випийте чай з лимоном. Він допоможе вам зосередитися і зробити все без помилок.

Цікаві наукові факти про запахи
Запахи можуть бути не тільки ефективними ліками, а й машиною часу. Достатньо лише прив'язати до якоїсь важливої події певний запах, і кожен раз, вдихаючи його, ви будете занурюватися в пережиті емоції.

Цікаві наукові факти про запахи
Є легенда про те, що давньогрецька богиня Гера спокусила свого чоловіка Зевса ароматним поясом, який їй подарувала богиня любові Афродіта. Сучасні вчені стверджують, що розкрили склад цього чудо-пояса. На їхню думку, в нього входять такі чудові рослини, як мускатний горіх, жасмин, рожева ваніль, іланг-іланг і гвоздика.

Цікаві наукові факти про запахи
Кращим засобом від головного болю в ароматерапії вважається грейпфрутова олія.

Цікаві наукові факти про запахи
Головною умовою при лікуванні будь-яким запахом є те, що він обов'язково повинен вам подобатися. Запахи, до яких ви відчуваєте сильну відразу, викличуть зворотний ефект лікування і сильний головний біль.

Цікаві наукові факти про запахи
Вагітним, які не знають, чи точно у них почалися родові перейми або це всього лише «тренувальні», вгамувати біль може допомогти жасминова олія.
10 февраля 2012
Рейтинг:
  
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

  • О журнале
  • Правообладателям
  • Контакты
  • Новые публикации
Сайт для женщин, мода и красота, здоровье и психология отношений. Все о детях.