» » Оцелоти - хижі кішки


Оцелоти - хижі кішки

Це схоже на домашню кішку звірятко називається оцелот. Через його красиве, схоже на шкіру леопарда забарвлення, деякі люди називають його карликовим леопардом. Однак ця гарна шкірка не принесла оцелоту щастя, тому що через неї його жорстоко винищували. Дійшло до того, що ця чудова кішка мало не зникла з дикої природи. Їй на допомогу прийшли влади, які в 1972 році взяли її під свій захист. Аж до 1996 року оцелот перебував у списку тварин, що знаходяться на межі вимирання, однак, що вийшов в 2008 році новому екземплярі Червоної книги він уже був серед видів, що входять в «зону зниженого ризику». Зараз ця красива тварина мешкає в Центральній і Південній Америці та на територіях Мексики, але деякі стверджують, що бачили його в Тринідаді і Техасі.
Оцелоти - хижі кішки
Оцелот належить до виду Leopardus pardalis. Всі кішки цього виду маленькі, граціозні і мають леопардову шкірку. Оцелот найбільший представник цього виду. (Flashflood Studios)

Оцелоти - хижі кішки
Довжина цієї гарної тварини може досягати 145 см, а вага дорослого самця може перевищувати 18 кг. (Anne-Marie Kalus)

Оцелоти - хижі кішки
Це найбільша кішка з роду Leopardus. (Brienne Earnst)

Оцелоти - хижі кішки
Зовнішній вигляд оцелота дуже нагадує звичну для нас домашню кішку. У нього м'яка, шовковиста вовна, закруглена, схожа на ведмежу, вушка і дуже довгі передні лапи. (Reddit)

Оцелоти - хижі кішки
Оцелот активний в основному вночі. Ця кішка люто охороняє свою територію від непроханих гостей. (Wayne Dumbleton)

Оцелоти - хижі кішки
Іноді в сутичці за територію хтось із суперників гине. (Jim Nicholson)

Оцелоти - хижі кішки
Межі своєї території оцелоти ретельно позначають хімічними речовинами, що містяться в їх сечі. (David Rivera)

Оцелоти - хижі кішки
Як і більшість видів родини котячих, оцелоти ведуть одиночний спосіб життя, зустрічаючись тільки для того, щоб продовжити свій рід. (Hotel Lyric)

Оцелоти - хижі кішки
Оцелоти дуже люблять відпочивати на гілках дерев з густим листям. Дуже рідко можна побачити двох оцелот сплячих, притиснувшись, один до одного. (E_Monk)

Оцелоти - хижі кішки
Території оцелот ніколи не перетинаються і мають чітко позначені межі. Самці можуть займати площу до 40 км ², самки значно менше - до 15 км². (Tom Smylie, US Fish & Wildlife Service)

Оцелоти - хижі кішки
Оцелоти полюють на всіх, кого можуть зловити, - це гризуни, різні рептилії і птахи. Іноді при бажанні вони можуть ловити рибу. (Loopy Photos)

Оцелоти - хижі кішки
І все ж, найбільше, як і всі кішки, вони люблять гризунів. Їх улюблені «страви» - це опосуми і кролики. (Flor De La Amazonia)

Оцелоти - хижі кішки
Кошенята оцелот розвиваються повільніше, ніж кошенята інших представників котячих. Вони довго живуть разом з мамою. (Tim Cheesman)

Оцелоти - хижі кішки
Новонароджені малюки важать всього 250 г і починають бачити лише через 18 днів після народження. (Glenn Shoemake)

Оцелоти - хижі кішки
Тільки в три місяці малюк вперше виходить з лігва в навколишній світ. Протягом двох років він невідступно слідує за матір'ю і лише, потім залишає її, щоб знайти власну територію. (Paul Fernandez)

Оцелоти - хижі кішки
Як і всі кішки, оцелоти - довгожителі і в неволі можуть благополучно дожити до 20 років. (E_Monk)

Оцелоти - хижі кішки
Раніше оцелоти жили у стародавніх багатіїв, допомагаючи їм полювати. Деякі досвідчені заводчики досі тримають їх як домашніх улюбленців. (Filippo Photos)

Оцелоти - хижі кішки
У Сальвадора Далі теж був оцелот по кличці Бабоу, який часто супроводжував його у численних подорожах. Далі навіть взяв свого улюбленця з собою на авіалайнер «SS France». (Danleo)

Оцелоти - хижі кішки
У 60-і роки оцелот жив на задньому дворі у відомого тоді музиканта Грема Парсонса. (Anne-Marie Kalus)

Оцелоти - хижі кішки
Ці кішки були божеством для деяких давніх народів, таких як, наприклад, Моче. Вони поклонялися їм і часто зображували їх у мистецтві. (B. Tse)

Оцелоти - хижі кішки
На честь оцелота названий сальвадорський департамент «Усулутан», що в перекладі означає «місто оцелот». (Naturepunk)

Оцелоти - хижі кішки
У 60-і роки речі зі шкір оцелот були дуже популярні, що мало не погубило цих прекрасних створінь. У той час у США надходило понад 130 тис. шкір. В 80-і шкірка оцелота коштувала близько 40 тис. доларів, а живу кішку можна було придбати всього за 800 доларів. (Janis Smith)

Оцелоти - хижі кішки
У наш час торгівля оцелотами і продуктами з них суворо заборонена. Через масове винищення в минулому, зараз оцелот відноситься до рідкісних видів тварин. (*Klelia)
8 февраля 2012
Рейтинг:
  
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

  • О журнале
  • Правообладателям
  • Контакты
  • Новые публикации
Сайт для женщин, мода и красота, здоровье и психология отношений. Все о детях.