» » Історія безалкогольних напоїв Фанта


Історія безалкогольних напоїв Фанта

Своєю історією цей дивовижний напій доводить нам, що навіть з найважчої і безвихідної ситуації можна знайти вихід і її перетворити на свою користь. Він з'явився в похмурі для людей часи, коли почалася Друга Світова Війна. Через те, що постачання важливих для виробництва Coca-Cola інгредієнтів були неможливі, розробникам, щоб не збанкрутувати, довелося вигадувати щось нове, щось, що подарувало б людям трохи приємного в настільки похмурі часи. Так народилася Fanta.
Історія безалкогольних напоїв Фанта
Макс Кейт, який відповідав за німецький філіал Coca-Cola, щоб не залишити сотні робітників заводу без роботи, вирішив виробляти напій з того, що під рукою. На основі легкодоступних тоді в Німеччині інгредієнтів і з'явилася Fanta. Головними складовими напою Другої Світової Війни були молочна сироватка і яблучна макуха.

Історія безалкогольних напоїв Фанта
У напій, який створювався виключно за рахунок людської фантазії, ніхто не вірив, тому його назвали «fantastic», що означає «фантастичний». Пізніше назву скоротили до Фанта.

Історія безалкогольних напоїв Фанта
Це була відчайдушна спроба встояти там, де інші руйнуються. І вона вдалася. Fanta не тільки врятувала завод від розорення, а й завоювала серця мільйонів людей.

Історія безалкогольних напоїв Фанта
Людям Фанта настільки полюбилася, що, коли війна закінчилася, ніхто не зміг від неї відмовитися. Багато хто приходив в місця продажу Coca-Cola, щоб купити не її, а Fanta. На жаль, зараз у неї далеко не той смак, що був тоді.

Історія безалкогольних напоїв Фанта
Більш схожу на сучасну, апельсинову Фанта, винайшли в Італії. Пізніше вона поширилася по всьому світу. На сьогоднішній день її продають більш ніж в 200 країнах світу, але найбільше її люблять германці. Цікаво, що смак Fanta в кожному місці свій. Наприклад, виробники деяких країн роблять її більш фруктовою, а в деяких вона дуже солодка.

Історія безалкогольних напоїв Фанта
Головним завданням Fanta, як і у воєнні часи, залишається розфарбувати життя людей у позитивні та яскраві кольори, подарувати їм радість і втіху, а також спонукати до активного способу життя.

Історія безалкогольних напоїв Фанта
Вдосконалюватися Fanta не припиняє ніколи. Правда, зараз розробники керуються не своєю фантазією, а побажаннями споживачів і сучасними науковими розробками, однак, незважаючи на це, вона не перестає дарувати нам найсоковитіші смаки на протязі ось вже 70-ти років. Фанта не тільки змогла прорватися в СРСР крізь залізну завісу, а й зуміла стати офіційним напоєм нашої олімпіади.

Історія безалкогольних напоїв Фанта
Вона з'явилася у нас 1979 році разом з Coca-Cola, під час підготовки московських олімпійських ігор, і обидва напої стали офіційними напоями сьомої Спартакіади СРСР. Але цього їм здалося мало, і тоді вони підкорили і саму Олімпіаду. Після цієї грандіозної події людям настільки сподобався фантастичний напій, що наш уряд змушений був укласти контракт з виробниками Fanta, щоб виробляти чудовий напій для радянських жителів. Завдяки цьому, до 1980 року Фанта підкорила всю Росію.

Історія безалкогольних напоїв Фанта
Люди, які створювали Fanta в 1940 році, як відчайдушну спробу бодай якось врятуватися від розорення і уявити не могли, що створять найулюбленіший напій людства і один з головних експортних напоїв світу. Адже народилася вона завдяки фантазії, що доводить, що немає нічого неможливого.
14 января 2012
Рейтинг:
  
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

  • О журнале
  • Правообладателям
  • Контакты
  • Новые публикации
Сайт для женщин, мода и красота, здоровье и психология отношений. Все о детях.