» » Зникаючі гірські горили


Зникаючі гірські горили

Журнал National Geographic славиться своїми якісними цікавими фотографіями. Але мало хто знає, скільки сил і часу витрачають фотографи журналу для їх створення. Ось і зараз чудовий фотограф і дослідник Маттіас Клум (Mattias Klum) відправився в гори за матеріалом про найрідкісніших людиноподібних мавп нашої планети - гірських горил. Його завдання не тільки зробити гарні знімки, але і підрахувати чисельність цих дивних тварин.
Зникаючі гірські горили
Портрет однієї із 790 горил, що залишилися на планеті. Можливо, через кілька десятків років ми зможемо побачити цей погляд лише в музеях і на фотовиставках.

Зникаючі гірські горили
Горили не тільки рідкісні, але і надзвичайно потайливі істоти. Щоб їх знайти, Клум і його команді дослідників знадобилося кілька годин. Але, навіть коли їх знайшли, вони вперто не хотіли позувати.

Зникаючі гірські горили
Фотографувати горил не тільки важке, але й небезпечне заняття. Ніколи не знаєш, як вони себе поведуть.

Зникаючі гірські горили
В природі у горил немає ворогів. Головну небезпеку для них представляють браконьєри, які вистежують їх і нещадно винищують, незважаючи на забороняючий полювання закон. Зараз горил залишилося настільки мало, що в тих місцях, де вони ще збереглися, влада виставила збройну охорону.

Зникаючі гірські горили
Дитинчата горил, майже як діти, перші три роки повністю залежать від матері. Весь цей час самки тремтливо піклуються про своїх малюків і навчають їх життєвим премудростям. У трирічному віці малюк стає самостійним, а у його мами може з'явитися нове дитинча, але навіть тоді старший малюк не залишає маму назавжди.

Зникаючі гірські горили
Горили живуть в незайманих тропічних лісах. Щоб пробратися через непрохідні хащі, потрібно чимало часу і велику завзятість.

Зникаючі гірські горили
Маттіас Клум вже 19 років займається дослідженнями і фотографує. Він побував у десятках експедицій і зробив безліч унікальних знімків дикої природи. Його досвіду може позаздрити кожен.

Зникаючі гірські горили
Зараз горили знаходяться на межі повного зникнення, і виною цьому люди. Ми не тільки знищуємо їх середовище проживання і полюємо на них заради власної вигоди, але й, можливо, самі того не бажаючи, заражаємо їх нашими хворобами. Біда горил в тому, що вони дуже схожі на нас, а значить, вони сприйнятливі до наших вірусів. Але в людини є імунітет до багатьох хвороб, а у горил його немає, і вони гинуть. Тому влада обмежила доступ туристів до диких горил.

Зникаючі гірські горили
Фотограф вважає, що своєю життєдіяльністю люди знищують не тільки горил, але й самих себе.

Зникаючі гірські горили
Комусь може здатися, що ця думка занадто песимістична, але вона грунтується не на порожньому місці. Але поки такі люди, як Mattias, не байдужі до того, що відбувається на планеті, і всіма силами залучають до цього громадськість, у нас ще є шанс. Адже збереження життя залежить тільки від нас.
24 декабря 2011
Рейтинг:
  
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

  • О журнале
  • Правообладателям
  • Контакты
  • Новые публикации
Сайт для женщин, мода и красота, здоровье и психология отношений. Все о детях.