» » Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта

Знаменитий фотограф-натураліст Нік Гарбутт (Nick Garbutt) найбільше любить фотографувати природу тропіків і дощових лісів через їх різноманіття тваринного і рослинного світу. Однак, на цей раз він змінив своє пристрастя і відправився за цінними кадрами за полярне коло.
Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Цих пінгвінів по праву можна вважати велетнями. Своїми розмірами вони лише трохи не дотягують до найбільших пінгвінів у світі - імператорських, чий зріст сягає 108 см. Королівські, а саме так називають цих прекрасних птахів, виростають до 96 см.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Королівські пінгвіни - це справжні аквалангісти серед своїх побратимів. У пошуках їжі вони можуть опускатися на глибину до 200 метрів.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Нік Гарбутт провів дуже багато часу з цією зграєю королівських пінгвінів, тому птахи не просто не боятися його, а й приймають за свого.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Ці пінгвіни люблять організовувати колонії на пляжах, які мають твердий скелястий грунт. Їх улюблене місце для гніздування - острів Південна Георгія. Саме там живе найбільша колонія королівських пінгвінів, що налічує 25 тисяч особин.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Пінгвіни виводять пташенят під час антарктичного літа, тобто в грудні і січні. Під час шлюбних ігор самець співає своїй коханій серенаду, високо піднявши голову. Однак, ми замість неї чуємо тільки пронизливі крики.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Якщо два пінгвіна сподобалися один одному, вони влаштовують щось на зразок весілля: танцюють, обнімаються і навіть цілуються дзьобами.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Пташенята пінгвінів не такі гарні, як їх батьки. Більшу частину свого дитинства вони покриті не дуже симпатичним, зате дуже теплим, бурим пушком.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Раніше цим птахам загрожувало вимирання через високий рівень промислового мисливства. Проте зараз їх охороняє влада, і їх популяція зросла до 2.23 млн. особин.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Зір пінгвінів повністю пристосований для підводного полювання. Вони краще сприймають сині кольори і прекрасно бачать навіть на глибині в 100 метрів. А ще вони розрізняють ультрафіолет.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Між пінгвінами різних островів нерідко виникають серйозні конфлікти.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
А це колонія субантарктичних пінгвінів з острова Пітерман. У порівнянні з королівськими, вони досить невеликі. Їх ріст досягає 80 сантиметрів, а вага не перевищує 5-ти кілограмів. Свої колонії вони розташовують далеко від моря, тому організовують колективні мисливські походи на відстані в 2 км.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Ці пінгвіни не люблять відпливати далеко від берега і пірнають, як правило, на глибину не більше 100 метрів.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
А цей пінгвін відноситься до самого численного виду - Аделі.

Фотознімки пінгвінів від фотографа Ніка Гарбутта
Важко помітити крихітного пінгвінчіка на фоні гігантського айсберга.
20 ноября 2011
Рейтинг:
  
  • О журнале
  • Правообладателям
  • Заставки


  • Наш фотохостинг
  • RSS Новости
  • Контакты